Pajotse Honing


Deze honing is afkomstig van bijen die gedurende 10 jaar geselecteerd werden op Varroa resistente eigenschappen. Varroa is een parasiterende mijt die de bijenvolken sterk verzwakt en waar de volken uiteindelijk ten onder aan gaan. Om de bijenvolken te helpen deze mijt onder controle te houden zijn imkers genoodzaakt de volken jaarlijkse meerdere malen te behandelen met chemische producten, zoals organische zuren en acariciden. Producten waarvan residuen terug te vinden zijn in de bijenproducten zoals honing, propolis en bijenwas.

Deze honing  is echter volledig vrij van deze residuen omdat deze bijen geen behandeling tegen Varroa vereisen.

Door de selectiestrategie van Noël De Schrijver hebben deze bijen mechanismen ontwikkeld om zelf de Varroa infestatie tegen te gaan. Dat leidt tot sterke volken die niet behandeld worden met chemische producten en bijgevolg gezondere bijenproducten produceren.

 Deze Pajotse honing heeft een unieke smaak,dankzij een combinatie van een grote diversiteit aan planten zoals wilg,paardenbloem, klaverblad,fruitbloesem,wilde en tamme kastanje, linde,kleinfruit,meidoorn, bloemen...enz