• druiven :Merlot 80%, Cabernet Sauvignon 10%, Cabernet Franc 10%
  • ondergrond : klei­kalkgrond ; Graves ( kiezelgrond ) / zanderig
  • kleur : intens kersenrood
  • neus : complexe neus met enerzijds het fijn gerookte ( afkomstig
    van het eiken vat ) en anderzijds rood fruit
  • mond : en mooie volle wijn, ‘charnu’( vlezig, sappig ) ,stevig en toch mooi evenwichtig
  • gastronomie : Kan zowel bij wit vlees als bij rood vlees, ook gegrilde vleesgerechten ( barbecue ) 
  • Ouderdom wijnstokken : Tussen 20 en 45 jaar.

Volledig zuidgericht op lichte hellingen. Per hectare bevinden zich max. 5000 wijnstokken om de groei en rijping van de druiven te bevorderen. Volledig behandeld volgens ‘lutte raisonnée’ waarbij men bijvoorbeeld het sproeien zal beperken tot het uiterste minimum dat aanbevolen wordt door het AOC.

Een wijn die zich gemakkelijk laat
drinken door z’n fijne houttoets en mooi boeket van rood fruit