België


Château Bon Baron

Château Bon Baron is gelegen aan de oevers van Maas. De gunstige invloed van de rivier en de rijke bodem met kalksteen, zandsteen en leisteen maken de regio tot de droom van elke wijnbouwer.

De van der Steens hechten veel belang aan variatie in hun wijnen. Daarom bezitten ze drie verschillende wijngaarden, elk met hun specifieke eigenschappen. De wijngaard van Falmagne ligt op een zonrijke helling langs de oevers van de Maas, de Saint-Heriberd is vooral beplant met Pinot Noir en Precooz en is vermoedelijk de hoogst gelegen wijngaard van België. Al blijft de terassenwijngaard van Valburnot de echte hoogvlieger. Met een perfecte zuidwaartse helling wordt er een bijna mediterraans microklimaat gecreëerd, perfect voor de rijping van de wijnen.

De aanpak in Château Bon Baron is tot in de puntjes uitgedacht. Jeannette wil op een zo ecologisch en natuurlijk mogelijke manier wijn te maken. Ze gelooft in de kracht en de zelfvoorzienigheid van de natuur en blijft daarom ver weg van synthetische meststoffen, herbiciden en insecticiden. Hoe minder toevoegingen, hoe puurder de smaak van de wijn! Door de nauwe band met de natuur en strenge selectie van de druiven zijn de wijnen van Château Bon Baron een unieke smaaksensatie. Ze zijn stuk voor stuk droog, karaktervol en volfruitig. In 2009 kreeg het domein op het internationaal Concours Mondial de erkenning die het verdient. De Pinot Gris kreeg twee maal de gouden medaille.

Wijndomein Nobel

Domaine Viticole Du Chenoy

Domaine du Chenoy is een baanbrekende, originele en biologische wijngaard in Namen, opgericht in 2003. De wijnstokken zijn aangepast aan het Belgische klimaat en produceren wijnen van mooie kwaliteit met respect voor het milieu.

Spanje


Frankrijk


Italië / Sicilië


Duitsland


Georgië


Oostenrijk

Weinbau Reinberger bezit ca.12 ha aan wijngrond voornamelijk aangeplant met witte druiven zoals de Grüner - en Roter Veltliner.

Het is een klein familiebedrijf dat bekend staat om zijn kwalitatief zeer goede wijnen .

Weingut Reinberger bevindt zich in Niederösterreich - Wagram .

Wereldwijnen