België


  • Soort wijn: Licht amberkleurig met een uitgesproken bloemige frisheid
  • Ondergrond : kalkrotsen
  • Kleur: zalmroos, helder
  • Neus: aardbei, framboos
  • Gastronomie: aperitief, zalm, garnalen, roodbaarsfilet
  • Soort wijn: Droge witte wijn met een rijk boeket. Uitgesproken aroma's van gedroogd fruit, hout en kruiden.
  • Ondergrond : kalksteen
  • Neus: fruit, bloemen, kruidig, hout
  • Gastronomie: als aperitief, visgerechten of bij schaaldieren, oester, asperges, vlees en pasta.

Best Belgian Wine in 2015

  • Soort wijn: Mineraal, kruidig en zacht karakter. Goede balans van zuurgraad, alcohol en fruitigheid die deze wijn een lange afdronk in de mond geeft met langdurige frisheid.
  • Ondergrond : kalksteen
  • Gastronomie: Aperitief, krab, kreeft of zalmpaté
  • Soort wijn: Droge witte wijn, fris, fruitig en elegant. De Chardonnay van Château Bon Baron onderscheidt zich door zijn kruidige maar subtiele karakter. De perfecte textuur en de uitstekende balans tussen zuurgraad, alcohol en fruit geven deze wijn een goede afdronk.
  • Ondergrond : kalk en zandsteen
  • Neus : fruitig, limoen, peer, mango
  • Gastronomie: Deze frisse en vrolijke wijn wordt jong gedronken als aperitief of als dessert en gaat ook gepaard met vis, wit vlees en vooral zachte kazen.
  • Zilver en gouden medailles; beste Chardonnay 2017 en 2018 in Frankrijk !!!
  • Soort wijn: Muscat du Chateau Bon Baron is een witte kwaliteitswijn met een duidelijk herkenbaar aroma van verse druiven en muscat. Een wijn met frisheid, fruitig, elegantie, groene appel, citrusvruchten
  • Ondergrond : Kalksteen, rotsen
  • Neus : groene appel, citrusvruchten
  • gastronomie : aperitief, visschotels,zachte kasen; mosselen

Spanje


  •  druif : Verdejo
  •  kleur : zomers geel met lichtgroene tonaties
  • Smaak : fruitige en plantaardige aroma’s
  • Gastonomie : aperitief, visgerechten, salades en sushi
  • 8°C – 10°C
  • druif : 100 % Verdejo
  • kleur : lichtgeel
  • neus: intense en uitgebreide aroma's. Anijs en venkel met aroma's van zoete en rijp tropisch fruit, als gevolg van de wijnmoer vermengd met wijn.
  •  smaak :krachtig, rond en goed uitgebalanceerd, glad en fluweelzacht. Zeer persistent en een perfecte zuurgraad.
  • D.O. Rueda - Bodegas Garci Grande

 

 

  • druif : 100 % Albarino
  • geur : perzik, citrus
  • gastronomie : schelpdieren, krab en kreeft
  • D.O. Ribera Del Duero - Adegas Gran Vinum
  • druif : 100  % Albarino
  • neus : aroma's van fruit en bloemengeur
  • smaak : prachtige volle Albarino, klassiek, licht exotisch, mooi aromatisch, met zachte tonen van peer, perzik, abrikoos, grapefruit, een vleugje honing, mineralen en frisse zuren.
  • Gastronomie : deze wijn is een uitstekende combinatie met schelpdieren (coquilles), visgerechten, sushi, avocado- en sojagerechten, paella, kip uit de oven en romige kaas.
  • D.O. Rias Baixas

 

Frankrijk


  • druif : Sauvignon blanc 15%,Sémillon 75%,Muscadelle 10%
  • ondergrond : klei­-kalkgrond / zandig
  • kleur : witgeel van kleur, helder met een mooie schittering in het glas
  • neus : zeer fruitig met een vleugje citroen
  • mond : zeer frisse aanzet in de mond, mooi evenwichtig. De smaak van citrusvruchten komt 
    sterk naar voor en vormt een mooi geheel met z’n aciditeit ( zuren ). 
  • gastronomie : aperitief of als begeleider bij salades, schaaldieren en een 
    mooi stukje vis ( natuur )
  • Bordeaux
  • druif : Sauvignon blanc 15% ­ Sémillon 75% ­ Muscadelle 10%
  • ondergrond : kalk – kiezel/grind (graves) – zandig
  • kleur : typische sauvignon blanc, grassige tinten
  • neus : jong fruit
  • smaak : mooie droge wijn met in de mond een mooi evenwicht tussen z’n frisse zuren en
    z’n jeugdige fruitigheid.
  • gerechten : lekker bij paling, vispannetje, kabeljauw
  • Bordeaux

 

 

  • druif : Chardonnay
  • ondergrond : krijt en kalkgronden
  • kleur : mooi goudgeel met een briljante schittering
  • smaak : vol en romig met toetsen van
    honing, witte en gele perzik
  • gastronomie : gevogelte,kreeft,visgerechten, aperitief
  • Roussillon - Pays d'Oc IGP
  • schroefdop

 

  • druif : 100 % Chardonnay
  • kleur : stralend goudgeel
  • Neus : wit fruit
  • Smaak : prettig soepele mondvulling met witte perzik, granny smith en conference peer; mooie aciditeit en licht mineraal eindigend.
  • gastronomie : goede begeleider bij risotto of zeevruchten, geitenkaas, ...
  •  Bourgongne - AOC Saint - Véran, Villages
  • druif : Bourboulenc, Clairette, Granache Blanc
  • kleur : gouden kleur met groene hints. 
  • neus : peer en witte bloemen
  • smaak : vol en fluweelachtig in de mond, met pompelmoes aroma's en zoute tonen in de finale.
  • gastronomie : ideale begeleider bij vis, wit vlees of bij voorgerechten.
  • AOP Ventoux, Vallée du Rhône

Italië


Sasseto Bianco

€ 12,30

Sasseto Bianco

€ 12,30
  • druif : Viognier ( 40 % ), Chardonnay ( 30 %), Vermentino ( 20 % ), Pecorino ( 10 %)
  •  geur : fris, fuitige noten van abrikoos en appel, floraal
  • smaak :de verschillende druiven zorgen voor een perfecte balans van fruitige noten en aangename zuren
  • Toscanië
  • Gerechten  : vis en en lichte vleesgerechten
  • druif : 85 % Trebbiano en 15 % Malavsia
  • neus : zeer frisse neus van groene appel en jong fruit
  • smaak : evenwichtig en soepel in de mond, aangename frisheid met boterzachte afdronk
  • Toscane
  • gerechten : Aziatische keuken, schaaldieren, visgerechten

 

 

  • druif : 100 % Falanghina
  • geur : intense neus van rijp fruit
  • smaak : evenwichtig en soepel in de mond met een aangename rondeur en zachte afdronk
  • gerechten : voorgerechten, vis en Mediterrane pasta gerechten
  • Domein gelegen op de top van een heuvel in Campania en kijkt uit over Torrioni

Duitsland


  • druif : Scheurebe
  • ondergrond : rode zandsteen/kalkbodem
  • smaak : exotische fruitsmaak
  • Reinland-Pfalz

 

 

 

  •  druif : Riesling
  • smaak : sappig en kruidig boeket
  • gastronomie : carpaccio