Beverse kazen

Woordje uitleg over de Beverse Kaasmakerij :

De Beverse Kaasmakerij is gelegen in Vlaams-Brabant, meer specifiek in het Pajottenland in het middelpunt van de driehoek Lessen, Edingen, Geraardsbergen.

De Beverse Kaasmakerij is een gespecialiseerd melkveebedrijf met bijbehorend jongvee. De koeien zijn dan ook typische melk rassen. Het melken gebeurt in een aparte melkstal volgens het zij-aan-zij systeem waarbij door één persoon 96 koeien per uur kunnen worden gemolken. De melk wordt direct gekoeld. Een belangrijk deel van de direct verse melk wordt tot kaas verwerkt.

Alleen vers gemolken melk van eigen productie wordt gebruikt voor kaasbereiding. Deze melk wordt gepasteuriseerd en de kaas mag dus door alle bevolkingsgroepen worden geconsumeerd. De gepasteuriseerde melk stroomt vervolgens in de kaastobben .Als ingrediënten worden alleen melkfermenten en stremsel gebruikt.

Het bedrijf is naast de bereiding van de natuurkaas vooral gespecialiseerd in de bereiding van kruidenkazen, kaas met hazelnoten en in-bier-gerijpte kazen en kaas met zeewier (algen).Na het persen en pekelen rijpt de kaas in een geklimatiseerde ruimte bij 14 °C gedurende ongeveer 1 maand.