Cultuur
Cépages: merlot 75% ­ cabernet sauvignon 10% ­ cabernet franc 15%
Ondergrond : kalk – kiezel/grind (graves) – zandig
De wijnstokken zijn 20 tot 45 jaar oud. De hellingen zijn zuidgericht. Per ha zijn er
5 000 wijnstokken aangepland om zo voor een optimale rijping te zorgen van de
druiven. De wijnen komen tot stand volgens de methode ‘lutte raisonnée’, wat wil
zeggen dat men pas gaat ingrijpen (bijvoorbeeld via besproeiing) wanneer het echt
noodzakelijk is. Zo kan men jaar na jaar een natuurlijk en vooral eerlijk product
garanderen. 14 dagen voor de oogst worden ook de onderste bladeren van de
wijnstok verwijdered zodat de druif volledig blootgesteld wordt aan de zon, wat op
zijn beurt dan zorgt voor een goeie rijping van de druif.


Vinificatie
Een assemblage van 3 druiven. Manuele oogst (met de hand). Men voert
verschillende remontages (overhevelen) uit om zo een maximale kleurextractie te
krijgen. Maceratie (weken van de druiven) van 5 weken met constante controle van
de temperatuur (30° C tijdens de gisting). 12 maanden op eiken vaten. Millésime 2001
Deze uitstekende wijn heeft reeds verschillende medailles gekregen en stond
meerdere keren vermeld in de Guide Hachette.

Het is een typische Merlotwijn met
laurier en terroirgeuren. Door 1 jaar op eiken vaten te liggen vormen de zuren en
tannines in deze wijn een harmonieus evenwicht.

 

Wijn en gerecht
Rood vlees, al dan niet gegrild, met een volle saus.