Cépages: Sauvignon blanc 15% ­ Sémillon 75% ­ Muscadelle 10%


Ondergrond : kalk – kiezel/grind (graves) – zandig


De wijnstokken zijn 10 à 30 jaar oud. De hellingen zijn zuidgericht. Per ha zijn er
5 000 wijnstokken aangepland om zo voor een optimale rijping van de druiven te
zorgen. De wijnen komen tot stand volgens de methode ‘lutte raisonnée’, wat wil
zeggen dat men pas gaat ingrijpen (bijvoorbeeld via besproeiing) wanneer het echt
noodzakelijk is. Zo kan men jaar na jaar een natuurlijk en vooral eerlijk product
garanderen. 14 dagen voor de oogst worden ook de onderste bladeren van de
wijnstok verwijdered zodat de druif volledig blootgesteld wordt aan de zon, wat op
zijn beurt dan zorgt voor een goeie rijping van de druif.

Vinificatie.

Oogst met de hand. De persing gebeurt met de hele tros druiven om zo de best
mogelijke extractie te bekomen. De gisting gebeurt onder een temperatuur van 18° C
om zo het fruitige accent te leggen. Daarna blijft de wijn nog 6 maanden op de cuve. Millésime 2003

Typische sauvignon blanc, grassige tinten gecombineerd met een boeket van jong
fruit. Mooie droge wijn met in de mond een mooi evenwicht tussen z’n frisse zuren en
z’n jeugdige fruitigheid. Door de 3 gram restsuiker heeft de wijn een lichte, aangename zoete toets gekregen in de afdronk.


Tip gerecht


Paling, visstoofpotje, kabeljauw, …